Älskade helg är redan här!!!!



 
Jenny och Klara idag på fotolektionen
 
YES, nu har jag helg igen... så grymt skönt! Det går så himla fort, nu har jag liksom fyra hela dagar framför mig att göra precis vad jag vill! I morse missade jag och Fanny vår buss så vi blev 20 minuter sena tyvärr. Därefter hade jag ESL lektion och vi har midterm i det just nu, så vi skulle skriva en essay under lektionen och nja, det kändes inte så bra. Så svårt att komma på vad man ska skriva på plats och under press tycker jag. Sen hade jag fotoklass, vi gjorde inte så mycket där idag...vår lärare står och babblar om massa historier och skämtar osv så det tog i princip upp hela lektionen idag haha, men han är så himla go och glad!
 
Sen väntade min underbara Fitness lab... jag var verkligen inte motiverad (som vanligt...), men när jag kommer dit ja då har vi oförberett miderterm där också!!! Man skulle alltså springa så långt man kunde på 12 minuter och sedan göra så många armhävningar och situps man kunde göra under 1 minut. Även om jag var omotiverad så pushade jag mig själv till att bli motiverad, och tävlingsinriktad som jag är så ville jag ju såklart vara bäst... jag är faktiskt riktigt stolt över min prestation jag sprang 2,6 km på 12 minuter, vilket ändå är bra tror jag? Sen gjorde jag 60 armhävningar och 65 situps, jag gjorde bättre ifrån mig den här gången än första gången på testet så det känns riktigt bra... det var en kille som sprang före mig och han sprang 3 km på 12 minuter, sen var det en kille som gjorde 86 armhävningar och de var lite out of my reach så att säga haha! 
 
Nu blir det lite plugg och matlagning, sen ska jag bannemej lägg mig i min säng och kolla på Modern Family hela kvällen och natten om jag så orkar för nu har jag helg hehehhe! 

THUESDAY

 

Wee fick jättebra på mitt midterm test, eller ja det är ju inte alla rätt men ändå bättre än vad jag trodde, tror bara det var 6 pers i klassen som hade bättre reslutat än mig! Och ännu gladare blev jag när min underbara lärare säger att vi ska vara lediga på torsdag, så jag får alltså helg imorgon redan!

Igår på gymlektionen så fick vi springa ner till Santa Monica beach, jätteskön runda faktiskt! Det var bara jag och några till som fick springa ner dit som straff för att vi inte var där förra lektionen och anledningen till det var för att läraren var jättesen... och efter 15 min om läraren inte är där får man gå, så jag gick och valde att träna hemma istället. Även om straffet inte var så himla jobbigt, ville hellre springa ner till stranden än att vara i klassen och gymma, så tycker jag inte han har någon som helst rätt att bli arg för att vi gick när han kommer minst 15 min sent till varje lektion... Jag har verkligen börjat ogilla min lärare, alltså han är så himla oengagerad i klassen så jag blir inte alls motiverad av att träna där över huvud taget. Han kommer alltid minst en kvart sent till lektionen och när han inte orkar engagera sig så säger han bara idag har ni en fri dag ni får göra vad ni vill, alltså vem vill ha en sådan lärare när man är där för att träna? Men jag försöker göra mitt bästa ändå! Nu ska jag i alla fall sätta mig och kolla på ett avsnitt av modern family!


Painting with light

 
 
 



På dessa två bilder ovan så var det bara släckt i rummet och läraren stog med två lysrör och viftade lite vackert! För att få det såhär så måste man dra ner shutter speeden tills det står "bulb", då är linsen uppe såpass länge så att det kommer in tillräckligt med ljus. Man ska även ha "widest opening" på sitt F-stop. 


På den här bilden stod läraren bara stilla med lysrören och istället rörde jag själva kameran när jag tog samtidigt som jag håller in kameraknappen.






Här använder vi en blixt och då ska man trycka in knappen innan blixten kommer på och fortsätta hålla in efter blixten stängts av, då får man med både personen och lysrören!

 
Och till sist använde vi oss av samma teknik som innan men istället för att röra kameran använde vi oss utav zoomen! 

Rätt coolt faktiskt, nu kanske de inte är så fina, men var första gången, så grymt roligt att lära sig alla dessa olika tekniker! 
 
Förresten, funderar på att börja skriva på engelska också, inte för att några amerikanare läser min blogg eller så, men för att jag ska öva och förbättra mig själv! Men får se... vad tycker ni?

Nu MÅSTE jag verkligen plugga! 

PUSS&KRAM
 
PS. GLÖM INTE att det är Music Monday så gå nu in och  lyssna på Justins nya låt - Recovery!
 

Playboy Mansion


Igår var jag och Fanny på Playboy mansion ! Vi åkte dit i limo haha och det var såklart halloween party! Ett ställe man bara måste ha varit på när man bor här... Alltså vissa tjejer där inne haha som de klär sig eller a klär sig o klär sig skulle väl snarare säga att de inte bär några kläder över huvud taget!!! Hur kan man vilja gå så?! Men de var kul att vara där i alla fall och dessutom träffade vi ju killen från extreme home makeover! Jag var då utklädd till batgirl och jag fick inspiration från Josefin wiklund faktiskt, tyckte hennes målning va så cool, så ville ha den med hehe! 











Till Hanna!

Hanna:
kan inte du visa dom öppna klackarna i ett inlägg? :) 


jag ska åka med min familj till kalifornien över jul och nyår :) har du några tips på ställen eller saker man bör göra när man är där? :D tycker din blogg är jättebra btw!

Svar: 
Hej Hanna! Tack så mycket ! :)
Jo absolut här ser du skorna, är jättenöjd med dessa, mina favoriter! De är så himla sköna också!
Åh gud vad roligt. Ja, alltså jag har ju inte varit här under tiden när det varit jul och nyår, men har hört att det är så himla fint under julen på The Grove och det är ju mitt favvoställe. Älskar att bara gå runt där, så det måste du besöka. Sen tycker jag att du ska hajka till hollywood skylten, besöka melrose ave, jättemysig shopping gata, med vintage butiker och kända märken! Sen måste du även gå på bio här i USA så mysigt, och äta någonstans på Hollywood blvd, gå på rodeodrive, shoppa på 3rd street (älskar den här gatan)! Ja det är väl det jag kan komma på nu...

 
 

JEFFREY CAMPBELL

 
LOVE

Min mage gör ont!!!

Alltså ååh jag har blivit helt beroende av torkade bananer... det är verkligen så gott! Jag och Linnea har stått och ätit upp en hel stor påse med sådana bara på en kväll och jag har verkligen hur ont i magen som helst... buhu! MEN jag, Linnea och Fanny har i alla fall haft en jättemysig kväll med god mat, färgat fannys hår, badat i bubbelpoolen nu på kvällen och sen målat naglarna och såklart ätit en massa bananchips, alltså gaaah min mage...... 

 

HEAVEN! 

Done with my shopping for a while...

Jag och Fanny tog en promenad till Beverly Center för att shoppa... och shoppa gjorde vi minsann! Vi har faktiskt lyckats att prata engelska hela dagen med varandra, vilket har varit sviinkul, känner mig som en riktig amerikanare nu, lol! 


Finis!




Can´t get enough of this... 



PUMPKIN !!!

My new BABIES! Så lycklig just nu, har velat ha dessa såå länge och nu köpte jag dem äntligen!!





Och lite gooodies från VS!
 
 
 

SMILE- IT´S FRIDAY

Nu känns livet plötsligt lite enklare, jag och Fanny ska på Avicii om 2 veckor bara och nu är det fredag och vi ska gå till Beverly Center! Sist men inte minst så ska vi ut och äta på Villa Blanca så nu är jag glad! 

 
 
Excited! 

Breaki + Avicii

GOD MORGON! Fick en bra start på dagen när jag gick upp och sprang milen, feeling kinda awesome! När jag kom hem igen så gjorde jag lite god frukost och vet ni vad!? Jag och Fanny bokade lite spontant biljetter till AVICII! Det är redan den 9 november, så nu har vi verkligen något att se fram emot! Han ska spela på Hollywood Bowl, och det står på min bucket list att jag måste gå på en konsert där, såå nu får vi checkat av det också! SÅ glad! 

Haha, nu har vi bestämt att vi ska prata engelska hela tiden här hemma, eftersom vi känner att det går så långsamt fram med den när vi hela tiden pratar svenska med varandra! Men nu blir det ändring på det! 

 
 

DEGKVÄLL

Hejhoppppp!! Dagen började med att alarmet ringde för att ta mig upp till skolan och FY vad jobbigt det var att gå ur sängen imorse... Min första och sista lektion var Business och jag hade som sagt midterm exam. Vet inte riktigt hur det gick...I USA har man mest quiz, alltså man får välja mellan olika alternativ, så man behöver inte skriva något svar själv, vilket är väl rätt skönt... MEN jag hatar verkligen quiz, får oftast inte så bra på det för jag övertänker alltid "den är de, eller nej den, eller han försöker säkert lura mig så jag tar den..." suck, så det slutar med att jag bara kryssar i ett svar! Aja. 

När jag kom hem var jag sååå trötter, så jag somnade i två och en halvtimme, sedan dess har vi bara varit hemma och degat framför datorn. Eller a, vi gick till The Grove där vi köpte lite gott att ha till filmen som vi såg, The Experiment. Den var faktiskt riktigt bra, så den bör ni se tycker jag allt! 

Nä, nu har jag så tråkigt, så får väl gå och lägga mig snart eller något...Ikväll blev det ingen Luresday, var sugen på det först men sen blev det alldeles för degigt här hemma så orkade inte lyfta mig från soffan... Såååå hoppas ni får en bra fredag kväll allesammans! 

 
 
 

Vining and dining



Igårkväll var jag och jasssee på middag på vårat älskade Fig & Olive, vi båda hade midterm dagen efter men man kan ju inte tacka nej till mat! 

Midterm plugg!



Gud idag har jag verkligen fått gjort mycket! Efter Business lektionen åkte jag och Julia till starbucks för att sätta oss plugga inför vårat midterm test i business som vi har på torsdag!! Vill verkligen få bra på det, men vet inte riktigt hur jag ska plugga på det... Får se hur det går! Efter det gick jag raka vägen hem och gjorde klart min engelska uppgift som var att skriva en journal om vad det finns för så kallade Third places hemma i sverige och lite annat, sen att skriva en summary på en artikel och göra uppgifter i boken! Därefter läste jag ett kapitel i sport psychologyn... Sen tog jag en liten paus och gick till gymmet, sprang 20 min sen var jag för trött haha... Till sist gick jag ju då till parken som jag skrev i förra inlägget och tog bilder inför min photo assignment! Puuuuh nu är jag såååå trött, men ganska stolt över mig själv, så tycker allt att jag förtjänar en god natt sömn! 

Nattinatti bloggen ♡

Motion assignment stressssss

Har fått en uppgift i fotokursen som går ut på att ta fyra bilder på fyra olika aktiviteter som då ska visa rörelse. Kom precis innanför dörren från att ha varit ute i parken för att ta bilder på basketspelarna och de små fotbollskilarna, men kan inte bestämma mig vilken av bilderna jag ska använda mig utav av dessa tre...hjälp! Jag kan bara välja en utav dem, men så himla svårt... vilken tycker ni? Har verkligen haft en klump i magen för denna uppgiften, för jag vet inte riktigt vad jag ska fota och hur jag ska hinna, tänkte att jag ska åka med Fanny till cheerleading kursen imorgon och se om jag kan få något foto på cheerleading laget, sen åka ner till Santa Monica pier för att ta kort på någon som springer eller något... så himla svårt, jag är inte såndär kreativ person som vår fotolärare gärna vill att man ska vara... Så om ni har lite tips får ni gärna hjälpa mig hehe! 





 

COCOSBOLLAR



Ställde mig och bakade lite cocosbollar till kvällsmat åt mig, titti och Jasse, MUMMMAAA! 
 
Nu ska jag sova! God morgon på er där hemma och god natt på mig! 

LUCKY DAY

 
Äntligen har mitt paket från mammsen kommit! Har väntat i två veckor och vart inne på komplexets kontor och frågat efter det här paketet varje dag i en vecka nu, så de som jobbar där vet alltid vad jag vill när jag kommer förbi där haha. När jag va inne första gången efter skolan idag sa Mary "No it has not arrived yet, I feel so bad for you, you are here everyday and I hate telling you no every time!" sen gick jag tillbaka till min lägenhet besviken sen när jag vaknar efter en skön tupplur säger Jassee att Mary har ringt henne och sagt att jag har fått paket!!! jag blev överlycklig och sprang dit med en gång! SOM jag längtat! I paketet låg det: Mina jeffrey Campbelll med nitar, mina tofflor, 9 swebars, en tröja och sist men inte minst 4 paket SVENSKA TUGGUMMIN!
 
Inte bara har jag fått mitt paket idag, men jag har även hämtat ut mina pengar som jag fick i form utav en check från skolan för ett tag sedan på grund av att jag droppade cheerleading kursen, jag har vart inne två gånger innan idag och då har det alltid varit något problem, men idag gick det äntligen. Vad säger man tredje gången gilt?! 
 
OCH inte nog med detta flyt, ni kommer väl ihåg att jag sa att jag hade prov i sport psychologyn? I vilket fall, så sa jag att det kändes som det hade gått bra för mig och det visade även resultatet som jag fick reda på här om dagen! 100 av 100 poäng! Jag fick alltså alla rätt!!!! Jag trodde inte på det för det var 54 frågor på provet och sen står det 100 av 100, så jag fattade ingenting. Därför gick jag till läraren och fråga, men då är det så att man får två poäng för varje fråga, men hon räknar bara med 50 utav alla 54 frågor, så har du fått mellan 50-54 rätt då har du "alla rätt"! WEEEEY såå glad! 
 
Denna dagen har ju flytit på riktigt bra, paket, pengar, alla rätt och inställd gymlektion, men nu väntar den tråkiga delen av dagen: plugg... måste verkligen men finner ingen ork eller motivation! 
 
 

Weekend

Heeeeej! Nu var ännu en helg förbi, går så sjuukt fort, kan det inte bara sakta ner... Men jag har i alla fall haft en riktigt bra helg. En mysig torsdag med Fanny och god mat + Eva och Adam, Fredagen fick också bli en slappisdag med såklart lite Eva och Adam, och lördagen som vanligt kör vi LURE, haha standard, men vad jag älskar det! Sen var vi på en klubb som heter Create på efterfest, när vi stod i kön gissa vem vi såg?! Paris Hilton, haha känns så sjukt att se kändisar i verkligheten... 

Idag har jag typ sovit hela dagen, pluggat lite smått, gick inte så bra men jag gjorde i alla fall ett försök! Funderar på att gå till gymmet och träna lite, så jag blir trött innan jag ska sova igen... 

God natt på er allihopa! 

 
Mina fina vänner! ♥

HEJ





 
Hejsanhejsan bloggen! Idag har jag legat vid poolen ovanligt nog! Sen har jag och Fanny varit ensamma i lägenheten och inte gjort någonting verkligen...eller jo, ätit massa mat och kollat på Eva&Adam, sååå sorgligt vi har kollat klart alla avsnitt plus filmen, så nu finns det inget mer att se :((( Vad ska man göra nu?! 
 
 

Maria kidnappad?

Usch får rysningar av sådant här, en tjej som hittats i Grekland som misstänks blivit kidnappad från Europa! 

 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17686178.ab

EVA & ADAM

Gissa vilken serie jag och Fanny börjat kolla på... EVA & ADAM, alltså ååååh bästa serien som gjorts. Den väcker så sjukt många minnen och jag blir varm i hela kroppen när jag ser den! Haha man minns verkligen typ alla repliker, däremot märker man hur annorlunda man tänker gentemot när man var liten, nu när man ser den när man är äldre! seriöst bästa serien som gjorts! 
 
 
ÅÅH såå söta! 
 
god natt ♡
 
 

BFF DATE

 


 

 


 
Åh igår kände jag och Fanny att vi behövde ha en riktig mysikväll bara jag och hon, ibland vill man bara vara ensamma. Efter skolan gick vi hem och fixade i ordning oss lite för att sedan gå och boka bord på restaurangen La Piazza, hur god mat som helst har de där! JA ni ser ju på bilderna att det ser hyfsat gott ut!
 
När vi var mätta och belåtna gick vi till Dylan´s Candyshop och frestade oss själva med allt gott godis som fanns i butiken, vi köpte inget men det är bara roligt att vara inne i butiken haha! Istället gick vi till wholefoods och Trader Joe´s för att köpa lite gottit till vår filmkväll! Vi köpte bananchip som jag btw är helt inne på just nu, alltså alltid är det något jag ska bli beroende av haha! Fanny köpte sig en B&J! 
 
Vår kväll slutade framför datan med film och lite gott!
 
Hoppas ni fick en lika mysig start på helgen som vi! 
PUSS
 

BANANA PANCAKES!!!

 
Hallihallå! Nu har jag helg som ni vet wehoo, bestämde för att festa till det med min favoritmat bananpankakor och ett litet avsnitt av modern family nomnom! Nyttigt men gottit, kan inte bli bättre ju! Vädret har vänt ännu en gång här borta så nu är det suuupervarmt igen, så passade på att gå ut en timme till poolen idag... Nu ska jag och Fanny ha en litet bästismyskväll! Vi tänkte gå till the grove och sedan sätta oss på en restaurang och äta lite god mat! Även om det är Luresday idag så bangar vi faktiskt utgång idag och myser till det lite extra med film o mat! 
 
Åååh jag är så glad, för det är nu bestämt att den 8 januari kommer min fina saknade vän Sofia Kleist och hälsar på mig här i LA! SÅ GLAD! Först min syster och sedan fia, kan det bli bättre?! 
 
 
PUSS & KRAM
 
 

Early bird



 
I morse gjorde jag en ny jucie som heter Early Bird, det dumma är att jag inte har en riktig juicepress så den blir inte lika bra, men den var faktiskt god, jag tror jag gillar den här mer än den första faktiskt
 
Ingredienser:
1 apple
2 carrots 
3 stalks of celery
2 cups 
 
Det ska räcka till 2 omgångar :)
 

Något som saknas...

Något jag saknar så sjukt mycket just nu är gymnastiken och mitt lag! Det ända jag tränar här i USA är på gymmet, jag vill ju träna gymnastik... Att bara få hoppa på en trampett och att få volta på tumblingen. 











 
Well, imorgon är det bästa dagen, It´s LURESDAY, äntligen helg, jag får väl glädjas av det istället! Så grymt skönt, imorgon har jag en lektion sen är jag fri från skolan för den här veckan. 
 
 
 
 
 

"I spit on your grave"

Såg precis världens sjukaste film "I spit on your grave", Ne ingen film jag rekommenderar, den var verkligen hemsk i början, men det blev så sjukt överdrivet i slutet så det blev liksom inte ens äckligt längre! Tummen ner får den från mig... Nu ska jag nana för imorgon är det upp tidigt som vanligt på onsdagar! 
 
 
 
♡♡♡

JUICE TIME

 
Ja, den här ser ju god ut... inte jätte kanske! MEN det var den faktiskt! Den smakar bättre än den ser ut kan jag lova. 
 
Ingredienser: 
★Äpple
★Selleri
★Kiwi
★Spenat
 
(vet inte hur mycket av allt, det får man känna efter själv, men om den blir för tjock kan man bara hella i lite vatten). 
 
 
 
 
 

AV Mondays

Igår spenderades kvällen på AV Nightclub, drack inte igår för vill helst inte göra de på vardagar och dessutom behöver man inte dricka bara för man går ut, sen har jag ju min lilla detox vecka! I alla fall så var det första gången vi va där för både mig, titti och fanny! Men njaa de överträffade inte vårt älskade LURE! Haha i photo class så har vi i final att ta ett environment portait, alltså på en person på vår favvoplats, så jag och natalie i min photo class frågade läraren om vi fick ta inne på Lure haha lol

Soulja Boy var på AV igår och spelade! 





Puss&kram


Dinner is served

Idag hade jag som sagt prov i Sport Psychology, det kändes faktiskt som om det gick helt okej, men alltid när man säger så visar det sig att det inte gick så bra som man trott... någon som känner igen sig? Jag är alltid så himla slarvig för jag gör provet jättefort och läser inte frågorna ordentligt, sen när jag är klar så tänker jag "äsch jag behöver inte kolla igenom, jag kommer ju tänka likadant nu som för två minuter sedan"... Men jag får hoppas att det i alla fall gick okej! Hoppade över min Fitness Lab idag pågrund av att jag hade ont i halsen, kände inte att jag skulle göra någon nytta där. När jag kom hem la jag mig vid poolen och solade som jag inte gjort på en evighet nu! Det ska tydligen bli riktigt varmt här i LA den här veckan så man får väl passa på!!! Duktig som jag är satte jag mig sedan och läste klart ett kapitel i Business, så nu är den klar i alla fall bara Engelskan och Sport psychologyn kvar nu...
 
Dagens middag blev lax med spenatsallad! Voila! Och ett Modern Family avsnitt på det, kan inte bli bättre!



 
(Familjen, ser ni eller!! Jag äter spenat, lök och tomater, inte alls så kräsen längre va?!)
 
Hoppas ni fick en bra start på veckan! 
 

Music Mondays


Love music mondays ❤️ justin bieber ~ All that matters

BACK 2 BUSINESS

Veckorna verkligen bara flyger iväg, det är redan midterm så nu har vi bara 8 veckor kvar i skolan!! Längtar såå tills vi får lov och det bästa utav allt är ju att vårat vinterlov är lika långt som ett vanligt sommarlov!! Imorgon är det måndag, om ni inte redan visste det... i alla fall så har jag och Fanny prov då, men har inte pluggat jättemycket till det eftersom vår lärare sa "don´t study to hard, just go to sleep and you will be fine" så bäst att jag lyssnar på henne, så får vi väl se hur det går, wish me luck! 
 
 
 
GOD NATT

Another night at LURE

 
Igår var vi ute på Lure vårt favvoställe! Hade verkligen hur roligt som helst! Hade taggat inför den här utgången hela veckan haha...och lyckad blev den!! Fattar inte att jag gick upp klockan 8, tog mig till Wholefoods köpte lite mat inför min Detox vecka, när jag gick och la mig vid 4 ! Är inte det minsta trött eller sliten, *peppar,peppar ta i trä*! 
 

Nu är det dags att sätta igång med allt som man gör på ångestsöndagar som plugg, städ, träna osvosv! Hoppas att ni där hemma inte har haft en allt för ångestfylld söndag! 
 
PUSSIS 

GOOD MORNING!

 
 
Nä nu får det vara nog med det lite allt för goda och åter till nyttigheterna känner jag! Jag och Linnea ska göra en riktig rensare från gifter som vi har i kroppen! Så nu blir det inget festande på en vecka i alla fall haha! Vi ska försöka gå på en slags Detox som man gör i 7 dagar, vilket innebär att vi kommer äta mycket frukt och grönsaker, göra egna juicer och smothies, försöka att inte äta så mycket kött osv. Känner att jag bara vill rensa kroppen nu, så nu kör vi! 
 
 
Fick den här av Julia som bor i samma byggnad som oss! Hon hade ingen använding av den så hon frågade om jag vill ha den, himla gulligt! 

 

Nytt i garderoben!

 
 
Dessa två små klänningar har fått sig en liten plats i min garderob! Jättebilliga från Forever 21. Jag kände att jag behövde ha något nytt att ha på mig när vi går ut! 

Att hitta boende i LA

Så himla tråkigt att jag inte kan se mina gamla inlägg, det är ju delvis därför jag skriver för att jag själv ska kunna gå tillbaka när jag är gammal o grå för att se vad jag gjorde under mitt år här i Los Angeles... menmen sånt händer! 
 
MEN, nu är det så att jag har fått en liten förfrågan om hur jag gick tillväga för att hitta boende, och att jag ska ge lite tips kring det.
 
1. Först och främst måste du bestämma dig för vart du vill bo. Vill du bo nära stranden och havet, vill du ha nära    till skolan eller vill du bo mitt i smeten?? Jag bestämde mig för att jag ville bo mitt i smeten, det vill säga i West Hollywood, det är där allt händer kan man väl säga. Du har nära till shopping center som The Grove och Beverly Center. Du har när till alla nattklubbar (vilket är ett stort plus, eftersom festa är något man vill göra mycket av när man är här, där träffar du människor och har så sjukt roligt) Du har nära till Hollywoodskylten, DOCK är du längre från skolan, vilket tar allt ifrån 40 minuter till 1 och en halv timma! 
 
2. När du har bestämt dig vilket område du vill bo i är det inte så svårt. Jag själv hade lite smått panik när jag inte ens visste vart jag skulle bo när jag väl åkte hit... men jag skulle faktiskt nu i efterhand säga att det är det smartaste sättet, eftersom du vill gärna se hur lägenheten/rummet du hyr ser ut. I alla fall, nästa sak du bör tänka på är att fixa roomies! Jag visste ju med säkerhet att jag och Fanny skulle bo tillsammans, men sen gick vi faktiskt in och letade efter fler roomies på Facebook sidan "Svenskarna på Santa Monica College". Skriv ett litet inlägg om att du söker roomies så är det alltid några som själva söker! För oss gick det lite snett vi kom inte överens med en av våra roomies, så hon valde att flytta ut men det löste sig ju kanon bra eftersom vi fick in en superduper skön rumsis Jasmin!!! Ibland blir det fel men det går oftast att lösa :) 
 
3. När vi hade valt vilka vi skulle bo med så bestämde vi att vi alla skulle träffas när vi väl var i LA och tillsammans gå och kolla på olika typer av komplex. Komplex är det jag tror är lättast att bo på, inte för att jag har några erfarenheter av andra boenden... Komplex är oftast fräsha och man träffar nytt folk, tvätt, pool och gym ingår på de flesta komplexen. Vi hade bokat en visning på det komplexet vi bor på idag som heter Broadcast Center - här trivs jag jättebra, det är rätt dyrt men bor man 5 som vi och de flesta andra svenskar som bor här, så blir det ett helt okej pris! I området finns även ett till komplex som heter Park la Brea - det här har jag också hört bra om, dock ingår inte gym där och jag har hört att broadcast har finare rum! Sen finns det ju självklart andra boendetyper så som att hyra rum hos någon eller bo ensam i en studioapartment. När det kommer till att leta efter boende så är google din bästa vän, sök på komplex i det området du vill bo i eller fråga någon som bor här om tips på ställen (exempelvis mig hehe), eller så skriver du ett litet inlägg på Facebook sidan jag tipsade om ovan!
 
4. Tillsist så är det bara att skriva på alla papper när du väl bestämt dig. Eller a bara o bara, det tar sin lilla tid och var noga med att läsa igenom ALLT för de har en tendens av att försöka lura dig på grund av att du är "ung & dum". 
 
Det är väl de bästa jag kan komma med tror jag, om det är någon som undrar om något mer så är det bara att fråga på! Här har ni lite bilder på min lägenhet igen...
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Mina roomisaaar: Linnea, Fanny, Titti och Jasmine! 
 
 
 

HOLLYWOOD SIGN

Idag tog vi en hajkingtur upp till Hollywoodskylten! Det var sååå skönt när man äntligen kom fram, jag hade sådan träningsverk i rumpan från mitt gympass igår så det kändes i både lår och rumpa vill jag säga när man gick uppför dessa backar! Jag hade egentligen velat nudda skylten men vi vågade inte för det var massa helikoptrar över oss och det är ju inte så roligt om man blir tagen haha! Efter det gick vi längs hollywood blvd och satte oss på ett Crepés ställe och åt, allla va så grymt hungriga eftersom vi inte hade ätit sedan frukosten! Här är bilderna från vår lilla hiking































 

Hej