LA Kings vs Pittsburgh Penguins





















 
 
Igårkväll tog vi bussen till Staples Center nere i Downtown LA för att kolla på hockeymatch! Så grymt kul var det och skönt att få komma bort och slippa tänka på alla panik kring boendet ett tag! Älskar stämningen som är på hockeymatcher, har saknat det! Innan matchen åt vi lite god middag i området och sen gick vi till våra platser som va längst upp i arenan! Dock förlorade dem men det var ändå kul att få vara där och kolla! 
Det var LA Kings som mötte Pittsburgh Penguins, 1-4, blev det... 

New in from Melrose

 
Svart top från en affär på Melrose! Vi gick in lite snabbt i en butik på Melrose när vi tog våran långpromenad idag, såg denna hänga på en galge och det är verkligen så jag, så köpte den direkt utan att tveka.
 
Om ni är i LA måste ni gå på Melrose, alltid kul att hitta lite kläder som inte är typ från VS, HM, A&F osv... man hittar sådant som endast finns i just "den" butiken på Melrose.
 
 

Rumsbyte

 
Nu är jag verkligen supertrött! Jag, Fanny och Linnea tog först bussen till Beverly/Rossmore sen gick vi där ifrån upp på Vine street i 20 minuter tills vi insett att vi gått för långt, så vi börjar gå tillbaka och tillslut hittar vi vår slutplats, vilket var Socalgas department där vi skulle skriva över Linnea på kontraktet istället för mig. När det var klart gick vi HELA vägen hem, vet inte hur långt vi gick, men när vi kom hem var vi helt slut. Därefter bestämde vi oss för att byta rummen, eftersom de nya som kommer flytta in (om vi någonsin hittar några...) inte ska ha mitt och Fanny´s rum, utan Linneas och Jasmins, så nu har vi flyttat över Tittis och Jasmins grejer till mitt och Fanny´s rum, Linneas saker in till Tittis rum och mina och Fannys till Linnea och Jasmins gamla rum! Så det vart rena rama träningspasset! Men nu är det äntligen klart! Kommer dock att kännas konstigt att bo i ett nytt rum, MEN det varar inte länge till! 

One week left

 
En vecka kvar sen sitter vi på planet påväg hem till sverige!

En tisdag

 
 
Tjohej!
Idag har jag varit duktig! Jag har tvättat (för sista gången här i LA wehoo), jag har städat och nu unnar jag mig själv lite ansiktsmask, OC och nymålade naglar! Gick ut och satte mig på Cafét som ligger mittemot oss och tog min dagliga lilla chai och bara njöt av att vara här i LA, inte långt kvar nu, även om det i vissa stunder känns som en evighet. 
Imorgon är planerna att köpa en till resväska eftersom jag shoppat så mycket -.- , åka till ett ställe där jag ska skriva över kontraktet för gasen på Linnea och sedan skriva ut biljetter för hockey som jag och Fanny ska gå på torsdag! Ska bli såååå kul, det är LA Kings mot Pittsburgh Penguins! 
 
PUSS
 

...



 
Inga framsteg har gjorts idag angående boendet, så jag och Fanny fortsätter att deppa. Nej, men det är så svårt att försöka hitta på något när man hela tiden har det här problemet i tankarna. Snälla kan inte detta bara lösa sig nu... Vi lyckades i alla fall ta oss ut på en lunch på Toast Caffe. Ännu en tråkig sak är ju att få höra att folk går och säger att vi bestämde oss för att åka hem för att vi inte hade råd eftersom vi shoppat upp alla våra pengar. Haha tragiskt om det hade varit så. Nej, vi shoppar för att vi har råd och vi åker hem för att vi känner oss helt klara här, punkt slut. 

Hoppas ni haft en bra start på veckan! 
 

standard pic

 
Todays breaaki! 

Movie Time

 
 
Vi skulle ju gått på Jack Ryan: Shadow Recruit här om dagen men det blev igårkväll istället och den är definitivt sevärd! 

City of Bones and Chai

 
Detta behövde jag! Gick ner till ett fik som ligger mittemot vår lägenhet och köpte mig en chai latte, nu ska jag bara sätta mig och läsa och koppla av, inte tänka på något. 

Sunday

 En favvofrulle i repris!
 

Hej på er, hoppas ni haft en bra söndag hittills! Min började med en god frukost, älskar frukost det är det bästa jag vet typ ehe. Idag kommer en tjej hit om ca 1 timme för att kika på lägenheten. Har absolut inga förväntningar längre, så vi får väl se. Dagen blir nog väldigt lugn, varken jag eller Fanny är så pepp på att göra något, man vill bara få tag på två som ska flytta in nu liksom. 
 
btw, om ni inte redan gjort det så måste ni lyssna på justins låt Memphis, asså den går på repeat i mina hörlurar hela dagarna!
 
 

Jävligt deppigt

Detta var seriöst det värsta som kunde hända just nu känns det som... Idag kom tjejerna som skulle flyttat in redan idag, vi skulle skrivit på kontraktet osv, men av lite olika anledningar så bestämde de sig för att dra sig ut. Känns fruktansvärt jobbigt, nu letar vi för fullt efter två nya som kan flytta in! Vi har tur att dessa tjejerna är så snälla och lojala att de från början lovade oss att de inte skulle dra sig ur, så de har sagt att de står för pengarna tills vi hittar några nya, så det känns ändå skönt, men ändå, det är som en klump i magen. Hela dagen blev bara deppig och jag känner för att bara gräva ner mig under täcket och sova tills jag ska hem... 
 
Detta var min roliga dag, hoppas er lördag var mycket bättre än min i alla fall! 
 

Juicy Couture

 
Det sägs att lycka inte kan köpas, men asså jag känner mig allt lite lyckligare med denna påsen stående på min säng! Idag åkte jag och Fanny till Westfield och strosade runt lite och sedan åkte vi tillbaks till The Grove och åt en god middag på La Piazza. Herregud nu är det inte långt kvar, imorgon kommer de nya tjejerna hit för att skriva på ett kontrakt och sen flyttar dem in, kommer vara lite trångt men vi får knö! Har fortfarande grymt mycket ångest för min packning, jag får omöjligt ner ALLA mina saker i två väskor, redan försökt, det betyder att jag måste ha TRE stycken?! asså ska jag ha 3 stora väskor och ett handbage, så många armar har jag inte ens...sådant dilemma livet är jobbigt ibland! 
Puss o Kram

Godmorgon!

Smoothie; Hallon, banan, coconut vanilla milk och cocunut flakes
Godmorgon på er! Planerna idag är att åka till Westfield och shoppa lite med Fanny, har en liten lista med vill-ha-saker innan jag åker hem! Sen på kvällen ska vi gå på bio, fast ingen vanlig bio utan det heter typ IMAX movie, där ska vi se Jack Ryan: Shadow recruit. Hört att den ska vara bra!
 

En bra dag!



 
 
 
Har inte bloggat på grund av att det varit något fel med bloggen, vet inte vad. Nu ska det i alla fall fungera!
Igår startade vi dagen med en PW och en god frulle på Urth Caffe. Sedan avslutades dagen med en grym utgång på Hooray Henry´s! Haha ja vi försökte ta kort i photoboothen men gick la lite si sådär vi hittade inte riktigt vart kameran satt haha. 

Redondo Beach





 








 


 
 
Hej på er! Imorse åkte jag och Natalie iväg till Rodondo Beach där OC spelas in. Synd bara att vi inte kunde lägga oss på stranden och njuta eftersom vädret var ganska så kasst! Vi gick i alla fall till Rodondo Coffee shop och åt... hehe vi satte oss där Seth och Ryan satt i ett av avsnitten då som ni ser på bilden!
 
 
 
 
 
 

Happy birthday Dominique!

 
Hey guuys! Kom precis hem från Cheesecake Factory (bor numera där känns det som...) där vi åt och firade Dominique som fyller 19! 
Eftersom även hon är ett bieberfan köpte jag och Fanny The Key parfymen i present, så hon blev väldigt glad! 
Nu är jag supertrött så ska gå och nana! Nattinatti❤️

Snapple

Asså åh fick bara ett sådant där lyckorus i hela kroppen! Igår sa jag att jag bara ville att dagarna ska gå, men egentligen så njuter jag av varenda sekund som går när jag är här, jag vill ta vara på det jag har kvar! Det är 28 grader, soligt och man bara älskar livet! Idag har jag legat vid poolen, sen tog jag och Fanny en prommenix till Beverly Center där vi köpte present till en tjej som gick i vårat cheerlag på Santa Monica College, hon fyller nämligen år idag så vi ska fira henne på The Grove idag! 
 
 
Seriöst snapple godaste drycken, fattar inte att jag inte druckit den innan sofia kom hit! Den finns inte ens i Sverige va? :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

19 Januari 2014

Hej på er! Kanske låter knäppt men nu när jag vet att jag ska åka hem vill jag bara att dagarna här ska gå, klart jag vill vara här i LA, men jag menar just nu finns det inte jättemycket att göra, man ligger och slappar lite i solen, går och köper en yogurtland, äter, sover och sen inte så mycket mer. Nu när jag vet att jag ska hem längtar jag bara efter alla saker jag ska göra hemma i Sverige igen och träffa min saknade familj! Man har så mycket tid här att döda, hinner ju, till och med, med att läsa böcker! Har fastnat för The mortal Instruments, så braaaaaa. 



 

Hej då Julia!


Bild från igår, det blev en liten avskedsmiddag med Julia på The Grove, för imorgon åker hon nämligen hem till Sverige! 
 
 

Svar

Catharina:
gud va härligt och få testa på att bo i kalifornien :) va har du gjort där? sjukt nyfiken :)
 
Svar: 
Ja det är verkligen underbart! Jag bestämde mig för att åka hit för att studera på Santa Monica College. Inte en hel utbildning, bara lite roliga kurser som jag var intresserad av. Åkte mest hit för att komma iväg och uppleva nya saker :) 
 
Anonym:
Hur betalar ni? Har ni kort och vad har ni isf, för det blir väl en massa avgift på det annars! :)
 
Många öppnar ett nytt konto hos en amerikansk bank, men jag valde att ha kvar mitt svenska. För mig kostar det inte när jag drar kortet i butiker osv, men en avgift på ca 3 dollar när man tar ut. Så om man ska vara här ett tag kan det nog vara värt att öppna ett amerikanskt bankkonto! :)
 
 
 
 

Det här är livet; Sol och Yogurtland













 
Fanny och jag tog en sväng till parken i den underbara värmen, det är helt sjukt varmt nu, blev lite jobbigt ett tag! Sen tog vi oss till yogurtland, otippat? Asså gud vad jag kommer sakna det, hoppas Yoghurtbar på Linnégatan levererar nu när jag kommer hem annars blir det jobbigt...

En god frulle

 
Ost- och gurkmacka & ett glas med musli, fustna bär och fil.
 

Orange

 
Hej kompisar! Idag har jag bara legat och slappat vid poolen, eller a slappat det är typ väldigt jobbigt att ligga och svettas som en gris och pressa för att få lite bränna, det blåser verkligen ingenting heller, haha men jag ska inte klaga! Sitter just nu och äter apelsin och kollar på OC i sängen, apelsiner är så underskattat, så sjukt gott! Nu ska jag och Fanny ta oss till vårt kära The Grove, kommer sakna det stället...
Den 23 skriver vi över kontraktet på de nya tjejerna, så då är det inte så mycket kvar att fixa längre, nu ska jag bara njuta av det sista jag har kvar här i LA!! 
Oj vilket onödigt och tråkigt inlägg insåg jag nu, men nu fick ni lite update om min dag i alla fall hehe...
Puss&Kram

Santa Monica Pier

 




 
Åh vad underbart det är med sol och värme! Idag tog jag och Fanny oss upp tidigt för att åka till skolan för sista gången! Vi skulle skriva på något papper om att vi vill avsluta våra studier. När det var klart fortsatte vi ner mot stranden för att passa på att njuta av solen innan vi ska hem till minus grader i Sverige... Nu är det bara 20 dagar kvar tills jag kommer hem, fast det känns typ som det är svinlänge. Nu ska jag nog krypa ner i sängen och kolla OC! Hoppas ni alla får en bra fredag där hemma! 
Puss&Kram. 

Rodeo Drive

 


 
Lite pics från Rodeo Drive

En underbar vecka med en underbar vän.

God morgon allihopa! Jag har inte bloggat på någon vecka nu eftersom min vän Sofia från Sverige har varit på besök hos mig! Vi har haft en helt underbar vecka, med ganska så mycket shopping och god mat! Men nu blir det tillbaks till studentlivet, dvs. laga egen mat och snåla haha. Nu är det endast 21 dagar kvar tills jag åker hem och så himla mycket som måste fixas innan. Vi har i alla fall hittat nya roomies till lägenheten, så det känns hur skönt som helst och de verkar som två jättegulliga tjejer. Gud jag testpackade i mina två stora resväskor igår och det går ju fan inte, så tror det får bli en till extra väska... 
Här får ni lite bilder från veckan! 
 
 

LA, mitt andra hem.

Hej på er som läser min blogg.

Jag tänkte bara berätta att jag kommer om ett par veckor att lämna Los Angeles och flyga tillbaka hem till Sverige. Jag har haft ett grymt bra halvår här, jag har levt livet och älskat det till 1000 (som ni kanske förstått genom bloggen). MEN jag känner att nu har jag gjort detta, jag har upplevt så sjukt mycket, men nu vill jag gå vidare. Jag har upplevt så mycket och jag är verkligen så grymt tacksamt för allt jag fått se och göra. Det är en obeskrivlig känsla, verkligen. Men nu är jag redo att flyga hem, gå vidare och uppleva nya saker. Det känns som ett bra beslut och det är vad Jag vill! Det handlar inte om att det är tråkigt eller dåligt här i LA, tvärtom, det är alldeles underbart så om du har funderingar på att åka hit GÖR DET! För det är det bästa som jag har gjort, en sådan obeskrivlig upplevelse och så mycket som jag lärt mig. Så mycket underbara (och konstiga haha) människor jag träffat. Så nära jag kommit Fanny,hon är någon jag pratar om allt med, jag är så evigt tacksamt för allt det här. Men nu är vi båda klara och kommer tillsammans lämna The city of Angels.Jag kommer att åka hem i början av februari och jag ser fram emot att träffa alla mina nära och kära. Jag kommer förmodligen fortsätta att blogga, eftersom det varit en väldigt stor del av mitt liv nu det senaste och ja helt enkelt för att det är skönt att få skriva av sig ibland. Nu har jag nog fått sagt det jag vill.

Puss & Kram.

Ett jobbigt hej då


Detta var det jobbigaste på länge. Att säga hej då en till gång, jag hade inte räknat med att det skulle vara i princip jobbigare en första gången. Som min underbara lillasyster beskrev mig så är vi helt enkelt heeeelt olika som personer för hon är verkligen tvärtemot, men ändå är du min bästa vän! Detta har varit två helt underbara veckor och jag önska du kunde stanna kvar här med mig. 

Älskar dig. 

Världens bästa

Hallå hallå, Filippa här :)) 
Tänkte skriva ett inlägg, sitter just nu på flygplatsen påväg hem till Sverige! Det var väldigt jobbigt att lämna Jennifer.. Jobbigare än det var när hon åkte från Sverige!! Du är världens bästa syster ❤️
Många av er som läser känner kanske inte Jennifer så tänker att det kan vara kul att skriva lite om henne (saker enligt mig) :
- Jennifer är väldigt ordningsam (tillskillnad från mig hehe..). Hon kan tex ha städat hela mitt rum när jag kommer hem för att hon får panik :))
- När hon skrattar börjar hon ofta gråta.
- Hon är galet stark, tar mig med ett lillfinger typ.
- Hon blir väldigt väldigt irriterad när tex någon framför henne går sakta eller om hon stör sig på någon. 
- Hon är rätt trög när det gäller tekniska prylar haha 
- När man ser Beck frågar hon alltid om vad som händer hela tiden, eller vad som kommer att hända.
- Hon får panik om hon inte gör något, hon kan helt enkelt inte ha tråkigt utan att få panik. Jag är jättelat och älskar att bara slappa hehe..
- Hon har koll på allt, och om hon inte har det får hon panik.
 
Hon är helt enkelt världens bästa syster ❤️
 


Sista kvällen.

 
 
 
 
 
Fy nu gick tiden alldeles för fort känner jag. Två veckor har bara flugit förbi, men mycket har vi hunnit göra och SHOPPA...Imorgon kl. 21.15 lyfter planet och jag lär känna mig ensamast i världen. Vi spenderade vår sista kväll på favorit restaurangen Hard Rock, där blir det aldrig fel (förutom idag när vi fick rosa kyckling, men det tog de snabbt igen med ny kyckling och avdrag på notan!!). Men jag har ju faktiskt hela förmiddagen imorgon också att njuta utav sällskapet innan det blir dax att säga farväl. Blir en tripp till Beverly Center och en god lunch på Cheesecake Factory tror jag. I alla fall har jag haft två grymma veckor med min finaste lillasyster! Lär väl grina hela natten och dagen därpå. MEN som tur är slutar inte besöken där, för den 8:e kommer fiaaa och hälsar på mig!! 
 
Hoppas även ni har haft en bra vecka och bra start på det nya året!
Puss

Nytt i garderoben!

Här får ni en liten film på vad jag har handlat de senaste två veckorna sedan pippis kom hit! Inte jättebra filmat kanske, men ni ser i alla fall vad jag köpt hoppas jag! :)

 

Westfield shopping and movie time

 
Idag blev det vår sista shoppingtur på ett bra tag tror jag nog...Asså ångest så mycket man köpt. MEN har faktiskt sparat inför detta och vi har köpt bra och nödvändiga grejer så det är okej hehe. Vi tog i alla fall oss till Westfield, shoppade lite och gick runt. Tänkte göra ett inlägg sen där vi visar allt vi köpt under dessa två veckor! Vi åt en supergod lunch på någon restaurang jag inte kommer ihåg namnet på, men maten var i alla fall mumma! Sen gjorde vi misstaget att gå gå på Paranormal Activity 5... Den var ju inte så läskig som de andra filmerna och heller inte så bra, men det blir ju ändå läskigt när man går på bio!!! Tur att det var mitt på ljusa dagen. 
 
Nu är jag supertrött så får nog gå och lägga mig så jag orkar morgondagen! 
God natt på er! 
 

Jonas Hallberg

Efter en promme och lite gött käk på Melrose så hittade vi Jonas Hallberg på vägen! Haha helt ärligt har jag inte varit en "fan" av honom innan, men nu efter jag träffat honom så verkar han ju störtskön. Ja vad är det man säger  man ska inte dömma folk innan man faktiskt träffat dem! haha lol, hunden på första bilden, pippis hade du lagt märke till de när vi tog kortet hade du varit på andra sidan gatan ;)

 
 


 

sis ∞

 
Hur ska de gå när du åker hem?

Universal Studios (again)!

Jag och pippisen bestämde oss för att ta en taxi till Universal studios idag. Jag har ju redan varit där men jag vill ju såklart att hon ska få uppleva allt när hon är här och vem klagar på att få gå dit anyways?! Det var knökat med folk där idag, men det var bara roligt, mer stämning! Min favorit är nog The Mummy och Shrek 4D! Studio Touren har jag ju åkt 4 gånger nu, så den börjar bli en aning utjatad... Besöket avslutades med en Yoghurtland, otippat lol ♥♥♥



 




 
 
Hoppas ni haft två lika underbara dagar på det nya året som vi haft! 

2014 you better be good!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Jag hoppas att vi alla får ett grymt 2014! ♡

 
 





































 
 
 

lite update

Hej allihopa nu är jag tillbaka, lagom till det nya året! :)
Har inte haft lusten av att blogga nu när lillsis är här, vill ju umgås med henne så mycket som möjligt. Men nu tänkte jag faktiskt att jag vill dela med mig lite av vad som hänt den senaste veckan här borta. För det första min syster är här som ni vet och gud jag vill inte att hon ska åka, vi har det så bra ju. För det andra, i fredags tror jag det var om jag inte här helt ute och cyklar, i alla fall när jag sitter i sängen och skypar med mammsen så helt plötsligt så kommer min gymnastiktränare Robert (från Sverige) in..HALLÅ!?! gissa om jag blev överaskad! Så himla roligt! Dagen efter åkte vi till Fallbrook, där jag fick träna lite gymnastik (hmm.. gick sådär har ju inte en gymnastikmuskel kvar...) men det var kul att få köra lite! På måndagen åkte vi till Camarillo outletten där jag köpte ett par nya Asics träningsskor, en juicydress, en kabelstickad vit Ralph lauren, och ett par nike träningsshorts! Har shoppat en aning mer sen jag skrev sist, får se om jag kanske lägger upp lite pics i ett senare inlägg! Vad har vi gjort?... hmm, vi har varit på Beverly Center, Hollywood blvd, the grove, ätit ute, solat & badat, gått på believe movie (looooved it), melrose, aa jag vet inte kommer inte på allt såhär på rak arm, men vi har haft det superduper bra i alla fall! 

PUSS