A Very Merry Christmas









































 

My other half, my best friend, my sister!

Jag är så obeskrivligt glad. Ingen kan vara gladare än jag, absolut ingen! Idag åkte jag och Fanny till flygplatsen, i 40 minuter stod vi två blonda tjejer och skakade av nervositet, det var så jobbigt att vänta, men tillslut får jag syn på min lilla pippis och bara springer fram och kramar henne. Obeskrivlig känsla, det kändes som en liten pusselbit kom på plats igen. Nu har vi precis varit ute och ätit på The Grove, men eftersom de är rätt så jetlagade just nu, så blir det bara lite filmmys (om hon ens håller sig vaken till den...)! 

Japp världens lyckligaste!! 



 

SNART SÅ!

Kan inte förstå det, jag har mått illa, inte kunnat sova, och varit så nervös (I still am...) Igår kväll skypade jag med min syster när hon och Anton satt och väntade på sitt första flyg från Landvetter till London och nu om bara några få timmar så åker jag och Fanny till flygplatsen för att hämta upp dem! Jag är så nervös men samtidigt så glad!

 

PAKET

 
Åh så himla mysigt när man får hem lite paket ibland, mamma skickade ett litet julkort, julpynt och svenska tuggummin! Tack mammi. 
 
<3

Breaki



God morgon vänner! Idag låg jag i sängen ända till halv elva nästan, vilket är väldigt länge för att vara mig! Sen gick jag upp och satte på mig mina träningskläder och drog i väg till gymmet. Körde ett riktigt härligt träningspass, sprang i 40 minuter, sen körde jag ben och rumpa! Ett tips för er som inte alltid har fantasin till styrkeövningar är att ladda ner appen Nike training club den brukar jag köra med när jag är för lat för att göra ett eget! 
 
till frulle blev det en god smothie med blåbär, banan, proteinpulver och vanilj kokosmjölk! 
 
Puss
 

IKEA

Idag tog Linnea sitt lilla pick och pack och är nu påväg hem till Sundsvall i Sverige, så nu är det bara jag, Fanny och Titti i lägenheten...I alla fall så åkte jag, Fanny och Titti till IKEA idag för att inhandla lite saker till julen! Jag och Fanny åt lite swedish meatballs med lingonsylt och brunsås, så gott!!! Köpte julskinka, ost, lingonsylt m.m och såklart Pepparkaksdeg och julmust, gaaah så gott det ska bli! 

 
 

köpte även lite skorpor, så pippis nu kan du förvänta dig en riktig jul här i LA! <3

Eyelashes

 
 
Igår medans jag shoppade loss gjorde Fanny ögonfransförlängning hos en svensk kvinna här i LA och detta blev resultatet. 
 

After all, it´s christmas time...

Ojojoj idag har både mitt och Linnéas kreditkort fått jobba, haha! Jag gick verkligen all in som jag faktiskt hade planerat! Har sparat så bra och vill ha lite riktig jul när jag är här, så tänker att jag köper saker och slår in till mig själv hehe! Köpte ju såklart inte bara till mig själv. Vi var på 3rd street promenade hela dagen verkligen, så är helt slut nu. Idag gick jag in i en butik som jag aldrig varit i innan, min tränare tipsade mig om den och jag kan säga att det har fått en ny stammis, Free people heter butiken! Tydligen är det Maria Montazami´s och hennes dotters favvobutik. Jag är sjukt nöjd med mina köp, men vet ju inte vad de är så ni och jag får väl se på julafton hihi! 

 
 
 

Nu kommer jag snart somna för jag är så trött i hela kroppen, men som man säger shop until you drop! 
 
 

Jaden Smith and Dinner

Asså äntligen är det över, nu har jag två månaders lov, inget att tänka på över huvud taget!  Jag bryr mig verkligen inte om hur det gick på proven idag, jag är bara så himla glad att det är över, så skönt att slippa ta bussen till skolan. 
 
I dag sa vi även hej då till vår lilla Jasse som ska hem till Sverige över julen, och efter det gick jag, Titti och Fanny iväg till The Grove för att käka på Planet Dailies för att fira vår ledighet! På vägen dit gissa vem vi möter!? Jaden Smith! Assåå gaaaah! Han var där med bland annat "Rico" från Hanna Montana haha, och Kim Kardashians syster... Vi fick ingen jättebra bild eftersom han ville att det skulle ske "diskret", han själv var ju inte jättediskret när jag gick fram för att fråga om vi fick ta kort med honom, han började dansa för oss, snacka om att vara allt annat än diskret! Två kändisar på mindre än en vecka, inte dåligt!
 
 











Nu ska jag gå och nana, men först ett avsnitt av Sex and the city! 
 
Puss&Kram
 
 

Dinner is served

Jag sa ju att jag endast skulle plugga idag, well, det gick väl sisådär... Jag har verkligen redan gått på semester i mitt huvud. Men jag tänker så här, vad gör de om hundra år om jag gör dåligt ifrån mig på mina prov imorgon?!
Strosade runt på The Grove en stund som vanligt, sen drog jag mig hemmåt och skypade lite med Elin och sen blev det Sex and The City! Idag bestämde jag mig för att även ta tag i att göra en riktigt god middag, känns inte som jag lagat ordentlig mat på svinlänge, men kolla så bra det blev!

 
Kan inte förstå att det är mindre än en vecka kvar tills min syster kommer. Jag längtar så mycket!
 
 
Haha asså bilden...
 
Sleep tight !

This is what I call a good start on a sunday morning

Grekisk yoghurt med banan, mango och Kiwi
God morgon! Kan ni fatta att det redan är trejde advent idag eller?! Tiden går så fort, det känns helt overkligt att det snart är Julafton när det liksom är 25 grader och sol... det går inte riktigt ihop. Tog mig upp och körde ett träningspass i morse, inte så hårt men kände att jag bara behövde röra lite på mig. Körde ett program jag fick av min tränare som ser ut såhär:
 
Uppvärmning:

Intervall träning 20 min

Bålstabilitet-Ryggstyrka;

Utfallssteg med armarna ovanför huvudet 12x2/ben
Utfallssteg med bålrotation                      10x2/ben
Draken                                                     5x2/ben
Liggande bensträckning                           12x2/ben
Liggande bäckenlyft                                12x2/ben
Diagonalt arm- och benlyft                       10x2/ben
Ryggliggande benfällning                         10x2/sida
Dynamisk planka                                     20 st
Sidoplanka med rotation                          20st/sida
Sit-ups                                                   50 st
sid-dödaren                                            10x2/sida
Rygglyft med raka armar                          12x2
Rygglyft på kloss/plint                               8x2
Bensträck bakåt på kloss/plint                   8x2
Enhandrodd med hantel                             8x2/arm
Nedhopp från pallplint-landning                 10 st
 
Vet inte om ni känner igen styrkeövningarna, men det var i alla fall dessa jag körde, har ju fått förfrågningar om att lägga ut lite av de styrkeövningarna jag kör, so here it is! 
 
Nu väntar en HEL pluggdag, eftersom jag inte har pluggat något alls i helgen, har bara måndag kvar sen är jag klar! Ska bli så skönt att få släppa alla jobbiga tankar kring plugget och bara njuta! 
 
 
 
 

Lördag

Ojoj idag har det varit en riktig fixar dag! Jag och Linnea började med att gå till The grove, hittadelite kläder som jag nog ska köpa till mig själv och slå in inför julafton hehe... Efter det så käkade vi en jättegod lunch på Wholefoods!! Handlade även hem lite mat för veckan, det var verkligen tomt på matfronten innan, så deet vart behövligt! Och vet ni vad!? nu har vi alla storstädat tillsammans och det har verkligen varit så jävla äcklig här hemma så länge nu, det känns som en ny lägenhet nu... perfekt innan jul, så man kan få lite hemma-mys-känsla! 
Kvällen avslutades med lite mat och kortspel med mina roooomiesar! 

Bjuder på en bild på min goa lunch
 
Nattinatti ♥

Universal studios + Teri Hatcher

Hej mina vänner! Haft en helt underbar dag på Universal Studios med Julia idag! Jag sov hos henne och på morgonen åkte vi hemifrån vid halv tio tiden så vi var där redan när det öppnade! Eftersom det är Fredag vart det nästan inget folk alls, så himla skönt, vi slapp alla köer! Vi åkte Studio touren, Simpsons ride, Mumien, Transformers och Jurassic park adventure, sen såg vi på Shrek i 4D! Nu har jag verkligen åkt allt på Universal tror jag! Vi var där i ca 5 timmar!! Vi hade i alla fall jättekul, så det var de verkligen värt!
 
 
 


















Vet ni vad, sen när vi kom tillbaka så gick vi till The grove och det var tur det eftersom när vi väl var där så fick vi syn på Teri Hatcher, Susan Delfino i Desperate housewives!!!!!! Asså gud blev alldeles till mig, eftersom det är min favvoserie och dessutom hade vi ju varit i Wisteria lane tidigare på Universal Studios!! GAH!
 
 
En himla bra dag får jag väl säga! 
 
 
 
 
 

Sunny day

Haft en jättebra dag idag faktiskt! För det första är jag klar med ännu en final, nu har jag bara ett kvar för denna veckan och sedan två på måndag, then I´m DONE! Efter vårat final i sport psychology, så åkte jag och Fanny ner till 3rd street promenade, kollade lite i affärer och bara njöt av värmen, köpte lite lunch och självklart en liten yogurtland, hehe! Sen åkte vi hem och tränade tillsammans, blev ett ganska bra pass faktiskt! Vi stretchade lite också, fan vi är ju viga för att inte stretchat ordentligt på ett tag!
 
 
 
 
Har lite att jobba på för att nå till Fannys nivå dock... 
 
Nu ska jag gå och nana mina vänner... puss&godnatt 

Doughboys häng

Heeeeeeej! Idag började jag dagen med att försöka gå till gymmet och köra lite cross-trainer, men eftersom jag har varit sjuk så hade jag inte jättemycket energi men får börja lugnt och bygga upp det med tiden...(IGEN). Vid elva tiden gick jag för att möta Julia vid Nordstrom för att gå till Doughboys café, vårt nya favvoställe! Där beställde vi in varsin soppa och lemonade, såå gott var det!!! Vi satt där i 4 timmar och bara pratade och pluggade lite! Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket idag... btw, idag har det faktiskt varit ganska varmt ute tycker jag allt, vädret här är svårt att förstå sig på asså!!!





 
 
 

Winter for real



Assså va, varmare på morgonen i sverige än i kalifornien.. Inte okej?!??! 
Ska tydligen vara den kallaste vintern här på länge... Suck

När lektionen är tråkig...

Go'morron bloggen! Är sådär riktigt glad och lycklig idag. Jag tror jag vet vad det beror på, för idag är det faktiskt min sista långa dag i skolan. Jag har skrivit klart mitt arbete i sport psychology som jag alldeles strax ska lämna in (ja, jag bloggar just nu under min lektion hehe), sen har jag Esl, photo och final i Fitness lab!  Imorgon är jag ledig, onsdag har jag en lektion och torsdag en lektion sen är de helg igen och SEN på måndag har jag två lektioner och efter det är jag KLAR! 

Vet ni vad... De var 4 ynka grader i morse när vi gick till skolan....4!!?! Asså jag frös som jag vet inte vad, men tur som är att det alltid blir varmare på dagen, i veckan ska de vara 20 grader ändå! Ville bara dela med mig av att de faktiskt inte alltid är varmt här i LA, så pippis ta med jacka och jeans när du kommer ❤️


Hoppas ni haft en bra start på denna veckan! 

2:a advent

Somnade om direkt efter jag kollat på JSM finalen i gymnastik, så sjukt stolt över mitt lag som har blivit så duktiga! Men när klockan blev nio kände jag att det var dags att ta mig upp eftersom jag har så sjukt mycket plugg, men inte fått gjort något alls den här helgen... Jag börjar bli lite friskare nu så det är skönt. 

Idag är det ju även andra advent vilket betyder att det inte alls är långt kvar till JUL och desssutom tills min syster och Fannys pojkvän Anton kommer den 22 December!! Längtar så! Gjorde lite gröt med blåbär, kanel och coconutmilk vanilla, tände två adventsljus och satte på årets julkalender! Någon mer som tycker att den är lika bra som jag tycker?! Älskar att Björn är med haha, så söt! 

 
Nu ska jag sätta mig och plugga! Trevlig andra andvent eller vad man säger :) 

Live JSM 2013- Final

 


FINALPLATS

Alltså har suttit uppe hela natten för att kolla på JSM och det var de så värt för mina grymma lagkamrater tog sig till Final! Så det blir till att sätta väckar klockan på 04.25 för att gå upp och kolla på dem! Åh jag saknar verkligen gymnastiken... vill också vara där 
 
 
Förutom denna glada nyheten, så har jag gått och blivit sjuk...IGEN! Fast denna gången mår jag 1000 gånger värre, jag är snuvig och känner mig alldeles febrig, och min hals gör så ont. Dessutom har jag miljarder saker att plugga och ni vet ju hur kul det är att plugga när man är sjuk.ångest. 
 
GRATTIS TJEJER!

FINGERS CROSSED

Klockan är nu kvart i sju här... men har varit vaken sedan två och kollat på JSM i gymnastik och hejar på mina tjejer!  

Här kan ni kolla: http://sporteventsystems.se/live/jsm2013/

FINAL PORTRAITS

Äntligen äntligen är jag klar med min sista assignment inom foto... Har inte lagt ner jättemycket tid om jag ska va ärlig, så får skylla mig själv om jag inte får ett jättebra betyg. Men jag har i alla fall 3 bilder och det är huvudsaken. 
1. Self-portrait.
Här satte jag upp ett lakan och en reflector, som gör att ljuset blir finare. Sen satte jag fanny framför kameran för att ställa in alla inställningar så att det skulle bli rätt, sen bytte jag och Fanny plats så att jag kunde vara i bilden istället och sen tryckte Fanny på knappen, sen var det KLART! Blev riktigt nöjd faktiskt...Tack för hjälpen Fanny!

2. Enviromental portrait
Jag valde att gå till ett gym för att visa en persons vardag! Använde mig även här utav en reflector. 

3. Portrait.
Här blev inte ljuset lika bra, för det var molnigt ute osv så fick inte riktigt till rätt exposure... men har inte tid att ta om den heller! Varför bakgrunden inte ser svart ut är för att ljuset relfekteras och Jasse har såpass svart hår själv, vilket gör att bakgrunden ser lite grå ut. Men jag hoppas han godkänner det i alla fall!
 
 

Morgon pw & frukost

Idag vaknade jag och julia tidigt och tog oss ut på en pw på Melrose, efter vi gått i över en timma så gick vi till Café Toast och åt en väldigt god frulle! Det var en filminspelning där också, de filmade en från Dancing with the stars! 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag borde väl plugga men nä fy vad tråkigt! 







 

Update

Hej kompisar, orkar inte skriva ett jättelångt inlägg så får bli en liten snabbis! Idag hade jag redovisning vilket gick piss, usch vad nervös jag var! MEN nu är det i alla fall över puuuh... Efter skolan gick jag hem och kollade på film med Jasse, vi kollade på We´re the millers, hahah asså verkligen sevärd! Satt och kollade på den och åt massa pepparkakor som vanligt, usch måste verkligen sluta med det, inte bra. Efter det så gick jag och Julia till T-mobile, sen vidare till ett svinmysigt café som vi hittade på 3rd street påväg mot beverly center, fick verkligen såndär Sverige känsla, de hade allt där, frukost, sallader, soppa, pizza och bakelser! Efter att vi suttit där ett bra tag gick vi vidare till beverly center där jag köpte mig två koftor, kan visa bild imorgon! Och vet ni vad jag åt TVÅ yogurtland idag, alltså jag mår så illa att jag kommer ALDRIG vilja äta det igen asså fyfyfyfyfyfyyyfyfyfy! två?! hur orkar man ens det! Aja en liten tjockisdag lite då och då kan väl vara gott... 
Nu ska jag och Julia kolla Grinchen och imorgon bitti blir det en pw på Melrose ! Så nu fick ni er en snabb liten update om mitt liv ! 
 
PÖSS






Back on track

Like usual är mina tisdagar väldigt chill, tar mig till skolan, sitter där i typ en timma sen åker jag hem igen, fett ovärt, men hellre det än att vara kvar i skolan! När jag kom hem la jag mig i sängen och tog en Power nap, det behövdes! Sen var jag sådär riktigt taggad på att gå till gymmet, eftersom min tränare Robert har skickat en massa styrkeprogram till mig, så jag får lite stuktur på det hela! HAHAHA gud vad jag blivit "ovältränad", alltså brukar inte göra sådan styrka som jag gjorde på gympan förr, det har liksom blivit de klassiska övningarna; planka, sit ups och armhävningar ni vet, men idag körde jag ett all around program typ, som var lite armar, rygg, mage och ben, och sprang i 40 min, ett riktigt gött träningspass faktiskt! Nu ska jag ta mig en Swebar Lemon och kolla på PH! 

Vet inte om mina underbara och saknade teammates läser min lilla blogg men om ni gör de, så kötta nu hårt som fan på träningen imorgon (onsdag), så ska jag gå upp tidigt för att kolla på er live och heja på lördag när ni tävlar!

 
 
PUSSISAR 

Breakfast smoothie !

 Gick upp lite tidigare idag för att jag skulle hinna göra mig en god frukost och samtidigt kolla på Julkalendern. Ingen jul utan julkalender minsann! Alltså kan inte någon tipsa om lite mysiga julfilmer, eftersom det är varmt här i LA och soligt plus att min familj inte är här så får jag lite abstinens när det gäller att hitta julkänslan! Så om du vet några bra julfilmer så dela gärna med er hehe! 
 
 
 
Have a great day ! 
 

PACKAGE

 
 
Måndagar, like always, är uschfyochblä dagen! Upp tidigt, springa till massa lektioner, en helveteshåltimma, därefter gym och sedan en sjuuuukt lång hemresa i trafiken! Men dagen flöt på rätt bra ändå tycker jag allt! När jag kom hem satte jag mig och kollade på Paradise Hotel direkt och lagade mat! Sen kommer Titti in genom dörren med ett paket till MOI! Blev jätteglad!! Dock står det inte vem det är ifrån men jag kan nog gissa i alla fall!  Blev såååååååå glad det gjorde hela min dag, det var massa träningsprogram med olika styrkeövningar och ett helt paket Swebars!! Alltså nu har jag så många swebars att snart blir jag väl en själv! 

Nu ska jag fortsätta kolla på 90210! 
 
Lots of Love !!!

December 1

 
 
Good morning December 1! I morse vaknade jag upp till ett soligt 24 gradigt LA, julkänsla <3333 hade faktiskt inte klagat om det hade varit lite kyligt och mörkt första advent... I alla fall så tog jag mig till gymmet och körde lite cross training och sen kom jag hem och satte mig och kollade på Julkalendern, Barna Hedenhös uppfinner julen! älskar att kolla på julkalendern! Nu ska jag snart ut och köpa lite julpynt och pepparkakor också, så blir det ännu mer julstämning! Trevlig första advent allihopa!
 
PUSS

Mer bilder från Santa Barbara !








Älskar kombinationen av julgran, 24 grader och folk som badar! Julstämning!

BLACK FRIDAY- Go big or go home

En annan speciell sak i USA dagen efter Thanksgiving är BLACK FRIDAY. Under Black Friday så har nästan alla affärer stor rea på sina varor. Folk står och köar på natten för att komma in har jag hört. Jag, Fanny, Jacob och hans roomies kände inte riktigt för att gå upp vid fem tiden när de andra skulle gå bort till shopping gatan state street för att spendera pengar på rean, så vi bestämde för att gå dit vid 12 tiden istället. Blev faktiskt lite besviken för alla hade sagt att det var sjukaste rean och att folk slåss för att få grejerna, och att det till och med är någon som dör varje år under rean (inte för att jag vill att det ska hända), men när vi kom dit så var det väl mycket folk men rean var inget speciell, som vilken rea som helst. Kanske var det för att vi var där senare plus att den nog är mycket värre i LA och andra storstäder! MEN trots det så fick vi med oss en del påsar hem både jag och Fanny. Vi spenderade 5 timmar totalt i alla butiker, så vi tog slut på pojkarna haha, så de bestämde sig för att gå hem under tiden och hämta bilen för att sedan komma tillbaka för att hämta oss med våra påsar hehe! 

 
 
Fick med mig; två t-shirtar, en skjorta, ett par vita byxor från A&F. En svart halsduk från American Apparel. Ett puder och rengörings kit från Clinique och en parfume roller från Viktor&Rolf Flowerbomb! 
 
 

Thanksgiving Santa Barbara

I måndags tisdags bokade jag och Fanny tågbiljetter till SANTA BARBARA! Vi har alltid velat åka dit för att se staden och även såklart för att träffa vår kära vän Jacob! Så vi bestämde oss för att åka dit och fira Thanksgiving med honom och hans vänner eftersom att vi ändå inte hade några planer här hemma! Vi gick hemifrån vid 07.45 am och kom fram till SB vid 12.30 am, där Jacob stod och väntade på oss med sin sjuk stora bil! 





 
När vi kom fram till Norskarnas lägenhet så var alla redan i full gång med maten! Asså gud, de hade köpt kalkon för 40 pers, men vi var bara 12 stycken haha! Jacobs kompis Erik skötte kalkonen och guuuud så gott det blev, till det hade vi potatismos, cranberry sås och någon sötpotatissallad som var sjukt god! Kunde inte bli bättre! Det blev en riktigt lyckad första Thanksgiving så att säga!